Iskon, uredski prostori

a

Klijent: Iskon
Realizacija: Zagreb 2007.
Iva Letilović, Morana Vlahović

Novim uredskim prostorima htjela se afirmirati bit Iskona: međuljudske odnose, komunikaciju među zaposlenicima i otvorenost. Poveznica svih etaža jest tema tzv. "integracijskog hodnika", što je hodnik koji prestaje biti hodnik, te postaje trg, mjesto okupljanja i integracije zaposlenika, komunikacije s vanjskim korisnicima, mjesto za održavanje kratkih sastanaka ili mjesto za povremeni rad. Na koncu, to je i veliki "showroom", gdje bi korisnici, vanjski suradnici, ali i zaposlenici mogli «osjetiti» Iskon. Narančasta Iskonova točka u arhitektonskoj interpretaciji postaje recepcija, separe za sastanke, mjesto za odmor i mjesto za povremeni rad. Iz integracijskih zona pristupa se u uredske prostorije ili open-space radni prostor koji su, kao kontrapunkt integracijskoj zoni, neutralni i akromatski.